Blog

Hoe kan u onder uw mobiele telefoon abonnement uit komen

alles over telecom – effectiveweb

Hoe kan u onder uw mobiele telefoon abonnement uit komen

Optie een: Ik wil een nieuwe telefoon, maar ik heb nog steeds een abonnement

Als u geen problemen heeft met het abonnement zelf dan zijn er niet veel opties afgezien van het afbetalen van het abonnement plus annuleringskosten. Echter het is het proberen waard om je provider te bellen en laat hen weten dat u uw telefoon wilt upgraden naar een beter toestel. Als u ten minste 12 maanden ver bent met uw abonnement dan bent u soms in staat om te upgraden naar een nieuw toestel door het ondertekenen van een nieuw abonnement. Dan krijgt u een gratis mobiele telefoon zonder enige kosten. Als u minder dan 12 maanden ver bent in uw abonnement dan moet u meestal een vergoeding bovenop uw bestaande abonnement betalen voor een upgrade van toestel. Als je gewoon je abonnement wilt annuleren dan bent u aansprakelijk voor eventuele annuleringskosten wanneer u het abonnement heeft ondertekend en deze kosten zijn meestal duur.

Een andere optie is om je telefoon te verkopen op marktplaats en met dat geld (en misschien een beetje meer) uw favoriete telefoon te kopen. De meeste gsm-winkels verkopen telefoons die in omloop zijn maar er een aantal online winkels die de nieuwste mobiele telefoons importeren nog voordat ze worden uitgebracht in Nederland.

Optie twee: Ik wil mijn abonnement annuleren vanwege de slechte service

Soms heb je problemen met het netwerk van de provider zoals onderbroken gesprekken, slechte dekking voor service en trage mobiel internet snelheden. Als je een 24-maanden mobiele telefoon abonnement heb getekend maar lijdt aan slechte kwaliteit dekking thuis of op het werk dan woont u in een gebied dat bekend staat als een “zwart gebied”. Technisch zijn dekkings problemen niet altijd een geldige reden voor het breken van een abonnement, maar het is zeker de moeite waard de eventuele problemen te bespreken die u hebt met uw provider.

Ook kunt u kiezen voor een nieuw telefoon abonnement. Op zoek naar een nieuwe Iphone, tablet of sim only abonnement? Voordat uw besluit, kijk dan eens naar onze tips en adviezen.

Het loont om persistent te blijven maar tegelijkertijd moet je ervoor zorgen dat je rustig en hoffelijk blijft. Schreeuwen en beledigen van de klantenservice heeft meestal weinig nut. Een andere optie is om te proberen te onderhandelen met uw nieuwe provider om de kosten van het breken van je abonnement te dekken. Een nieuwe provider kan vrijgevig zijn als je belooft om te schakelen naar hun dienst. Een mobiel abonnement vergelijken is dan wel slim voordat je echt gaat overstappen. Zo weet u precies hoeveel belminuten en smsjes het goedkoopste voor u zijn.

Als u deze methoden heeft geprobeerd en ze zijn mislukt dan moet u contact opnemen met de ombudsman. De ombudsman is een gratis en onafhankelijke service voor residentiële en kleine zakelijke klanten in Nederland en die kunnen u helpen klachten over telefoon problemen op te lossen. Vergeet niet dat je eerst moet proberen om eventuele problemen met uw provider op te lossen alvorens een klacht in te dienen bij de ombudsman.

Lees ook...

Glasvezel pakket met mobiele telefonie

Alles over telecom – effectiveweb Glasvezel pakket met mobiele telefonie

Glasvezel pakket met mobiele telefonie

alles over telecom – effectiveweb Mensen worden steeds afhankelijker van

Glasvezel pakket met mobiele telefonie

alles over telecom – effectiveweb Bij welke provider sluit jij
Contactinformatie

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.